Individuelle og organiserte aktiviteter langs Aursjøvegen

For deg som er sulten på opplevelser

Få mest mulig ut av ditt besøk

Aursjøvegens ville og vakre natur inviterer den aktive og opplevelseshungrige reisende. Fjordene, de storslagne dalene og høgfjellsplatået åpner for en rekke aktiviteter fra det gode liv på stranda til det aller mest ekstreme i form av basehopping.

Individuelle aktiviteter

Fotturer

Kristiansund og Nordmøre Turistforening og Molde og Romsdal Turistforening har et omfattende stinett mellom flere hytter i den vestlige delen av Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Mange mener de alpine fjellene i kombinasjon med fjordene er det vakreste denne fjellregionen kan by på. Med utgangspunkt i Aursjøvegen kan du oppleve denne alpine og storslagne fjellverden. Les mer om turistforeningens tilbud på www.kntur.no og www.mrtur.no.

Både i Sunndal og Nesset finnes flere fantastiske turstier i alle vanskelighetsgrader. For de som ønsker en innholdsrik, men kortere gåtur som avveksling fra bilturen, anbefales turene beskrevet under Turstier.

Toppturer

Juratind, Skjorta, Prestaksla, Fløtatind, Dronningkrona, Hovsnebba og Storkalkinn er noen av de mange fantastiske toppene rundt Aursjøvegen. Karakteristisk for disse fjellene er at de går rett opp fra fjorden til en høyde på 1700 moh. Noen helt opp til 1900 moh og høyere. Denne alpine fjellverden gir opplevelser som bokstavelig talt tar pusten fra en turgåer. Flere av toppene hører til kremen av norske skitopper. Prøv en vårskitur hos oss!

Les mer om våre fjelltopper på Servicetorgets hjemmesider.

Sykkel

Liker du aktivitet vil vi virkelig anbefale å sykle hele eller deler av Aursjøvegen. Aursjøvegen er verdt å bruke tid på, og med sykkelen får sansene tid til å fordøye inntrykkene underveis. Vi anbefaler å bruke to dager på turen, gjerne med en overnatting på Aursjøhytta midtveis oppe på høgfjellsplatået. I starten av august går Aursjørittet, et offroad sykkelritt fra Eikesdal til Sunndalsøra. Rittet er Møre og Romsdals største sykkelritt.

Mer informasjon om sykkelrittetfinner du her.

Fiske

Ivrige laksefiskere fra hele Norge tilbringer sommeren med stanga i Driva og Eira. Elvene har også en stor bestand av sjøørret. De mindre elvene Visa, Oselva og Litledalselva gir også godt fiske etter laks og sjøørret. Både Eresfjorden og Sunndalsfjorden gir godt fjordfiske, mens de som liker fikse i høgfjellsnatur finner gode fiskevann like ved veien. Sunndal fjellstyre leier ut både båt, garn og hytter for fiske.

Mer informasjon finnes her:
www.sunndal-fjellstyre.no, www.sjff.net, www.engelskhuset.no og www.tredal-turistsenter.no.

Jakt

Vestlige deler av Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark er leveområder for Europas siste opprinnelige villreinstamme. I uminnelige tider har jakt på villreinen vært en viktig del av folks levemåte. Også i dag. Hver høst reiser lokale og tilreisende til fjells på jakt etter reinen.

Regionens hjortestamme er livskraftig. For mange er hjortejakten i de bratte dalsidene årets høydepunkt. Småviltjakta er åpen for alle. I vårt område er det rypejakt som er den mest populære jaktformen.

Mer jaktinformasjon finnes her:
www.sunndal-fjellstyre.no og www.sjff.net.

Padling

Eikesdalsvatnet, Aursjøen, fjellvannene og fjordene gir gode padleopplevelser i havkajakk og kano. Her finnes ingen rutebeskrivelser, men det er bare å sette seg i båten og padle inn i storslagen natur.

Bading

I Eresfjorden og Eikesdalsvatnet finnes flere gode badeplasser egnet for småbarnsfamilier. Hvite sandstrender med gode vanntemperaturer gir assosiasjoner til sydligere strøk. Bare at her er utsikten til fjellene en ekstra bonus.

Klatring

De mange alpine toppene og smale ryggene innbyr til tinderangling og klatring av ypperste kvalitet. Litledalen er kjent for krevende storveggsruter, samt for krevende isklatring opp Togfossen. Her går imidlertid også noen lange, men lettere friklatreruter. I Eresfjorden ligger et klatrefelt med mange og lange boltede ruter. Feltet er en godt bevart hemmelighet med mange ruter av høy kvalitet. Det er foreløpig ikke utarbeidet en klatrefører for området.

Basehopping

For de fleste av oss er det å se på hopperne mer enn nok. Og en gang i blant kan du se hoppere kaste seg utfor fjellveggene både i Litledalen og i Eikesdalen.

Via ferrata

En luftig klatretur for alle og enhver. Her kan du oppleve å være klatrer uten spesielle krav til klatreferdigheter. Guiden passer sikkerheten langs den ferdig sikrede klatreruta. Garantert en høydare! Klatreruta ligger like ved vegen i Eresfjord.

Nesset Prestegard

Nesset Prestegard var hjemstedet til Bjørnstjerne Bjørnson, en av Norges største forfattere og samfunnsbyggere. Guiding daglig i sommersesongen fra kl. 11-17. Les mer om Nesset Prestegard på Servicetorgets hjemmesider.

Båtcruise på Eikesdalsvatnet

Planlegger du et møte eller selskap der du ønsker noe ekstra? Prøv et cruise med Mardøla på vakre Eikesdalsvatnet. Bestilles på tlf 71 23 45 11 eller nikolf@c2i.net.

Engelskhuset

Tilbyr overnatting, fiskerettigheter på laks og ørret, samt klepper med høy kompetanse. Mer om Engelskhuset på Facebook

Seterlandet Sunndal

Få en smak av Seterlandet Sunndal. Seterliv, seterkost og guidede fotturer i storslagen Sunndalsnatur. Mer informasjon på: www.seterlandet.no.